Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

Workshop: cum poţi vedea un film prin sunet?

În cadrul unui workshop organizat luni, 18 mai, între orele 14-16 la Biblioteca Naţională a României vă învăţăm cum se fac filmele cu descriere audio.

Pe durata celor 5 zile de festival ne propunem să vă răspundem la această întrebare şi, mai mult, să vă învăţăm cum se fac filmele cu descriere audio. În cadrul unui workshop organizat luni, 18 mai, între orele 14-16 la Biblioteca Naţională a României veţi avea prilejul să aflaţi:

- Cum se desfăşoară procesul? Este întrerupt filmul sau nu?

- Cum selectăm din multitudinea de informaţii vizuale pe cele care sunt cele mai importante pentru a facilita înţelegerea filmului?

-Câte persoane lucrează pentru accesibilizarea unui film?

- Cât durează procesul?

- Pot fi accesibilizate toate filmele sau numai unele?
- Se pot accesibiliza şi filme străine?

Veţi avea prilejul să lucraţi pe câteva fragmente de film, româneşti, străine, animaţie, iar rezultatele muncii voastre vor fi încărcate pe site-ul proiectului www.fnfn.ro. Suntem siguri că veţi avea parte nu doar de o experienţă interesantă, ci şi de distracţie.

Pentru a vă înscrie, vă rog să distribuiţi mesajul pe Facebook, pentru ca şi prietenii voştri să poate veni, dupa care să trimiteţi un email de confirmare până miercuri, 13 mai, ora 17.00, la adresa de email: festivalulfilmnevazatori@gmail.com, cu titlul WORKSHOP ACCESIBILIZARE FILM.

Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului