Salt la meniul principal Salt la conținutul paginii

Ultimul episod din prima ediţie a Festivalului de Film pentru Nevăzători

S-a consumat ultimul episod din prima ediţie a Festivalului Naţional de Film pentru Nevăzători. Ultimele două filme prezente la Festival au fost însoţite şi de un moment de recunoştinţă faţă de voluntarii care care au făcut posibilă această primă poveste.

În prima parte a zilei, un nou workshop de accesibilizare a filmelor pentru nevăzători, de această dată dedicat celor din industria cinematografică, a fost organizat în cadrul Bibliotecii Naţionale.

Seara, la prima proiecţie, spectatorii au putut urmări "Poziţia Copilului", un film despre relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul ei adult. Poziţia copilului este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii copiilor. Pelicula regizată de Călin Peter-Netzer a primit nu mai puţin de nouă distincţii la premiile Gopo 2014.

După o pauză în care toţi voluntarii Festivalului Naţional de Film pentru Nevăzători au urcat pe scenă şi au primit aplauze pentru munca lor din timpul festivalului, a urmat proiecţia "America, venim". Este povestea a cinci actori, a unui regizor şi a unui băieţel însoţit de ursul său imens de pluş, care traversează oceanul pentru a susţine un spectacol la New York.

Cele două filme au fost urmate de o petrecere a voluntarilor, în cadrul căreia s-au rememorat cele mai amuzante şi emoţionante momente din ultimele cinci zile. 

Spectatorii din toată ţara aşteaptă acum Caravana Festivalului Naţional de Film pentru Nevăzători, care va lua startul în luna iunie. Festivalul este organizat de Fundaţia Cartea Călătoare, în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, şi este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Partenerii evenimentului: Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Institutul Cultural Francez, Libra Film Productions, Transilvania Film, Hi Film Productions, Parada Film, Micro Film, Mobra Film, Why Not Productions, Voodoo Films, Multi Media Est, Ager Film, ActorieDeFilm, DaKINO Production. Parteneri media: Televiziunea Română, Realitatea TV.Parteneri social media: Kooperativa 2.0, România Pozitivă, Ştiri ONG, Festivaluri Româneşti,Think Outside the Box, minuni.ro, observatorul.ro. Sponsori: Club Rotary Varana Focșani, Casa de Vinuri Dimgex.


Vezi toate știrile

Video promoțional al festivalului

Conectare la pagina de Facebook a festivalului